ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσες ώρες «σπαταλάμε» στις οθόνες των κινητών;

Κατά μέσο όρο 4 ώρες και 48 λεπτά ημερησίως σπαταλήσαμε το 2021 μπροστά από την οθόνη του κινητού μας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας παρακολούθησης εφαρμογών App Annie.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν αυξημένο κατά 30% σε σχέση με το 2019, κάτι το οποίο βέβαια φαίνεται ότι συνδέεται και με τα διαδοχικά lockdowns της πανδημίας, τα οποία περιόρισαν αρκετές δραστηριότητες.

Μάλιστα, οι χρήστες σε Βραζιλία, Ινδονησία και Νότια Κορέα ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 5 ωρών ανά ημέρα.

Το ίδια στοιχεία κατέδειξαν ότι υπήρξαν 230 δισ. downloads εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, ένας αριθμός που ισούται με το χρηματικό ποσό των 170 δισ. δολαρίων.

Το TitTok αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής εφαρμογή παγκοσμίως, με τους χρήστες να ξοδεύουν 90% περισσότερη ώρα σε σχέση με το 2020.

«Οι μεγάλες οθόνες σιγά – σιγά πεθαίνουν, ενόσω τα κινητά συνεχίζουν να καταρρίπτουν διαδοχικά ρεκόρ σε κάθε κατηγορία» σχολίασε ο επικεφαλής της App Annie, Theodore Krantz.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τα δεδομένα, για κάθε 10 λεπτά που αφιερώνουμε στο κινητό μας τηλέφωνο, τα επτά λεπτά αφορούν αποκλειστικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ