ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Premia Properties: Επένδυση logistics 5 εκατ. € στον Ασπρόπυργο

Συνεχίζει τις επενδύσεις της στον κλάδο των logistics η Premia Properties (πρώην Pasal Development) του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, με την απόκτηση μιας ακόμη αποθήκης στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Η αποθήκη έχει επιφάνεια 9.443 τ.μ. και είναι κτισμένη σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 22.995 τ.μ. στην περιοχή Λάκκα Ασπροπύργου.

Είναι ήδη μισθωμένη στην εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ με μακροχρόνια μίσθωση έως και το 2029.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 5 εκ. ευρώ με μικτή αρχική απόδοση (initial gross yield) 8,2%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Premia, η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), με ισχυρούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις με στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της.

Με την προσθήκη του εν λόγω ακινήτου η Premia Properties διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ακίνητα αποθηκών συνολικού εμβαδού 103.000 τ.μ.. Στόχος της Εταιρείας είναι μέχρι τέλους του 2021 να έχει διπλασιάσει τον συνολικό όγκο φτάνοντας τα 200.000 τ.μ. στον κλάδο των ακινήτων logistics διατηρώντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία, όπως τονίζεται, συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και στους υπόλοιπους κλάδους real estate οι οποίοι αποτελούν τομείς της στρατηγικής της Εταιρείας όπως εμπορικά κτίρια τύπου big box και κοινωνικά κτίρια.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της εταιρείας προτίθεται να επιδιώξει άμεσα νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και σε είδος (εισφορές ακινήτων) από υφιστάμενους μετόχους και τρίτους επενδυτές.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ