ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: 18 emails συνδέουν τη CCC με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεκαοχτώ emails βρίσκονται στα χέρια της Προανακριτικής Επιτροπής για το Νίκο Παππά και τα οποία επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Χρήστου Καλογρίτσα για την εμπλοκή της λιβανέζικης εταιρείας CCC στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου η εκ των αδειών να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία φιλοσυριζαίικου τηλεοπτικού σταθμού.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας

Τα emails αυτά περιλαμβάνουν αλληλογραφία του λογιστή Αντώνη Λιανού και ενός εκ των ιδιοκτητών της CCC, του Φάουντ Χούρι. Η επικοινωνία των δύο αυτών προσώπων αφορά στις λεπτομέρειες της συνεργασίας της εταιρείας CCC με την «Τοξότης» του Χρ. Καλογρίτσα, που σκοπό είχε τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η επικοινωνία των δύο στις 25/8/16, τρεις μέρες δηλαδή μετά τη συμφωνία των CCC-Τοξότης για την κατασκευή έργων στα ΗΑΕ, όπου και αναζητούνται περισσότερες πληροφορίες για την πλευρά Καλογρίτσα, ενώ γίνονται αναφορές και στον διαγωνισμό για τις άδειες, επιβεβαιώνοντας έτσι τις καταθέσεις που μιλούν για εικονικότητα της σύμβασης.

Κάλυψη 3 εκατ ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει ότι η συμμετοχή της CCC στο εγχείρημα για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού έγινε με αποκλειστικούς χειρισμούς του κ. Παππά. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, η πλευρά Καλογρίτσα και η CCC θα μετείχαν 50-50 στην χρηματοδότηση του πρότζεκτ και θα κατέβαλαν 25 εκατ. ευρώ έκαστη.

Στο πλαίσιο αυτό, η λιβανέζικη εταιρεία παρείχε ποσό ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την «κάλυψη» της εγγυητικής επιστολής της πλευράς Καλογρίτσα. Όμως, λόγω νομικών εμπλοκών, η CCC δεν μπορούσε να μετέχει εμφανώς στο εγχείρημα, γι’ αυτό και μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκαν εικονικές συμβάσεις κατασκευής έργων στη Μέση Ανατολή.

Αρκετά emails έχουν ως θέμα: «TV License» (τηλεοπτικές άδειες) ή «Supreme Court’s Ruling on TV licensing law» (δικαστική απόφαση για τον νόμο των τηλεοπτικών αδειών).

Πάντως, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα έγγραφα αποδεικνύουν την οφειλή Καλογρίτσα προς την CCC και την οικογένεια Χούρι.

Τα emails στις 25/8 και 27/8 Προανακριτική: 18 emails συνδέουν τη CCC με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες Προανακριτική: 18 emails συνδέουν τη CCC με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες Προανακριτική: 18 emails συνδέουν τη CCC με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες Προανακριτική: 18 emails συνδέουν τη CCC με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ