ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς «χαλάρωση» τα μέτρα στην εστίαση

Ημερομηνία – ορόσημο είναι η 15η Μαΐου

Μεγαλύτερη χαλάρωση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης εξετάζεται για το επόμενο διάστημα.

Ημερομηνία – ορόσημο είναι η 15η Μαΐου που ανοίγει και ο τουρισμός, καθώς η απαγόρευση που ισχύει σήμερα – στις 11 το βράδυ – θεωρείται από τους επαγγελματίες του κλάδου και όχι μόνο ως υπερβολική που περιορίζει σημαντικά την λειτουργία των καταστημάτων τους.

Το γεγονός άλλωστε πως η θερμοκρασία έχει ανέβει και δεν προβλέπεται πλέον, καθώς θα βαδίζουμε στα τέλη Μαΐου να πέσει ξανά, βοηθά σε διεύρυνση του ωραρίου καθώς το καλοκαίρι είναι η κατ΄ εξοχήν εποχή του «νυχτερινού» φαγητού.

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως ανέφερε πως αρχές Ιουνίου μπορεί να λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων, με συγκεκριμένα μέτρα ωστόσο, καθώς «η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή. Κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί».

Τέλος στα SMS – Ελευθερώνονται οι μετακινήσεις
Από εκεί και πέρα στις 15 Μαίου θα έχουμε και το τέλος των sms, την άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ από τις 17 θα επιτραπεί και τα άνοιγμα των γυμναστηρίων μόνο για εμβολιασμένους. Οσον αφορά την μετακίνηση από νομό σε νομό, πριν από λίγες ημέρες ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαιώσε παλαιότερο ρεπορτάζ του MR, πως εξετάζεται αυτό να γίνει με την διενέργεια self test.

Σε αυτή την περίπτωση οι έλεγχοι θα είναι βεβαίως δειγματοληπτικοί. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα παρθεί, καθώς σταθμίζονται όλα τα δεδομένα. Υπενθυμίζεται πως σήμερα επιστρέφουν στα σχολεία και οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Το σαββατοκύριακο από τα 255.528 self test που διενεργήθηκαν ήταν θετικά τα 858, κάτι που αποτυπώνει την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτοί οι 858 μαθητές θα είχαν πάει κανονικά στο σχολείο.

Εβδομάδα «Φόρουμ Δελφών»
Από σήμερα πάντως ξεκινάει μπαράζ επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη με ξένους ηγέτες, οι οποίοι θα βρεθούν στην Αθήνα λόγω της συμμετοχής του στο Φόρουμ των Δελφών. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 13:15 με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Pedro Sánchez, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 16:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Pedro Sánchez θα συμμετάσχουν από κοινού στις εργασίες του Forum, στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα έχουν συζήτηση με τον Florian Eder, δημοσιογράφο του Politico. Στις 18:30 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Janez Janša.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ