ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την ΑΕΝ στον Ασπρόπυργο

Ξεκίνησαν οι επισκέψεις 100 συνολικά μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ στην ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Γεώργιου Φίλη ξεκίνησαν, την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022, οι επισκέψεις 100 συνολικά μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο εφαρμοσμένος επαγγελματικός προσανατολισμός και η επί του πρακτέου ενημέρωση των μαθητών για τη λειτουργία και τους στόχους της εκπαίδευσης, μιας και από το 1951 εξέρχονται από την ΑΕΝ Αριστούχοι Αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του 3ου Παγκοσμίως Ελληνικού Εμπορικού Στόλου.

Πρωτοβουλία Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την ΑΕΝ στον Ασπρόπυργο

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ, και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Αντώνιος Κοναξής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου & Αντιπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος, κ. Μανδαλάκη Γεώργιο, καθώς και τον Διευθυντή του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, κ. Φραγκιαδάκη Νικόλαο, πέραν του εκπαιδευτικού χαρακτήρα συζήτησης τους, συμφωνήσαν τη συμμετοχή της ΑΕΝ στις Επετειακές Εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου καθώς και τη συμμετοχή Αγήματος στην εθνική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Ασπροπύργου.

Για την πρωτοβουλία αυτή, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, ανέφερε: «Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου αποτελεί καύχημα για την πόλη μας. Η Σχολή αυτή αποτελεί ένα «θερμοκήπιο» άριστα καταρτισμένων στελεχών του Εμπορικού μας Ναυτικού, με πολύ υψηλά και αυστηρά στάνταρντ. Γι’ αυτό και η Δημοτική Αρχή θέλησε να φέρει σε επαφή τους μαθητές των Λυκείων της πόλης με την ΑΕΝ. Το επάγγελμα του Αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επαγγέλματα, με τεράστιο μέλλον, και πολλές ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση στην Ναυτιλία. Καλή η θεωρία του ΣΕΠ λοιπόν, αλλά αν τα παιδιά δεν εντρυφήσουν στο επαγγελματικό περιβάλλον δεν πρόκειται να βοηθηθούν στις επιλογές τους. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να πετύχουμε με την Διεύθυνση του ΑΕΝ, την οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ανταπόκρισή της».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ