ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τα αποκαϊδια στο Πανόραμα Μάνδρας 

Ίδρυση νέου εξωραϊστικού & πολιτιστικού Συλλόγου - Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση κατοίκων του Οικισμού

Οι φωτιές φέρνουν αλλαγές στον «Οικισμό Πανόραμα» του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό, κάτοικοι της συνοικίας πραγματοποίησαν συνάντηση σε ανοιχτό χώρο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Σημειώνουμε εδώ ότι στις 17 /11/21 κυκλοφόρησε ανακοίνωση του ‘’Πανόραμα – Εξωραϊστικός Σύλλογος Πανοράματος Μάνδρας Αττικής’’, που άφηνε αιχμές ότι μια μικρή ομάδα πολιτών είχε ξεκινήσει πολέμο εναντίον του τωρινού Δ.Σ.

 

Με βάση αυτήν την ανακοίνωση κάτοικοι της περιοχής προγραμμάτισαν ανοιχτή συγκέντρωση την Κυριακή 21/11/2021 , προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για τις εξελίξεις σχετικά με την προβληματική λειτουργία του ήδη υπάρχοντος Εξωραιστικού Συλλόγου ιδίως μετά και τις τελευταίες αρχαιρεσίες στον εν λόγω Σύλλογο .

Στην ανοιχτή συγκέντρωση υπήρχε έντονος προβληματισμός για τα προβλήματα της περιοχής και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αναμένεται να ιδρυθεί νέος Εξωραιστικός Σύλλογος στον Οικισμό αφού μετά και τη μαζική παρουσία των κατοίκων συγκεντρώθηκαν υπογραφές για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Την ανακοίνωση αυτή δημοσιεύουμε αυτούσια όπως αναρτήθηκε και στην σελίδα στο fb @panorama.mandra

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για την ίδρυση νέου Συλλόγου.

Tην Κυριακή 21/11/2021 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη ανοιχτή συνάντηση κατοίκων της συνοικίας «Οικισμός Πανόραμα» του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό, η συνάντηση έγινε σε ανοιχτό χώρο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της πανδημίας.

Πέρα από τους παρευρισκόμενους, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και από οικιστές που είτε λόγω προσωπικών είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, δήλωσαν όμως τη στήριξή τους στην προσπάθεια αυτή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με μέλη της συντονιστικής επιτροπής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η «γέννηση» ενός νέου εξωραϊστικού – πολιτιστικού συλλόγου, μέλη του οποίου θα μπορούν να είναι όλοι οι ιδιοκτήτες γης και κατοικίας, καθώς και οι ενοικιαστές κάτοικοι του οικισμού. Το καταστατικό του νέου συλλόγου, το οποίο θα συνταχθεί από δικηγόρο (κάτοικο του οικισμού) και το περιεχόμενο του οποίου αποφασίστηκε από την ολομέλεια με δημοκρατικές διαδικασίες, θα είναι έτοιμο το ταχύτερο δυνατόν και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση των οικιστών για διαβούλευση.

Θα βασίζεται αποκλειστικά στις αποφάσεις της ολομέλειας και στη συνεργασία των οικιστών, για την επίτευξη στόχων που αφορούν την αναβάθμιση και την προβολή της περιοχής μας. Η επιτυχημένη αυτή δράση προέκυψε έπειτα από δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής για την απουσία ουσιαστικής οργάνωσης των οικιστών, η οποία έγινε ακόμη πιο εμφανής το καλοκαίρι.

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν, παρότι καταστροφικές, έφεραν και ένα καλό αποτέλεσμα: Συσπείρωσαν τον κόσμο, οδηγώντας τον στην αναζήτηση ενός συλλογικού οργάνου που να δρα δυναμικά για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων. Ευχόμαστε μέσα από την πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής η προσπάθεια αυτή να καρποφορήσει, ώστε ο “Οικισμός Πανόραμα” να βρει την αίγλη και την αξία που του αρμόζει, μέσα από την αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων του. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Στάθη καθώς και τον κ. Παπαϊωάννου για την άμεση ανταπόκριση τους στην παραχώρηση του Δημοτικού “περιπτέρου” και ευχόμαστε μια υγιή και ειλικρινή μελλοντική συνεργασία για το καλό του τόπου μας!

Η συντονιστική επιτροπή

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τα αποκαϊδια στο Πανόραμα Μάνδρας 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ