ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Ρητή δέσμευση Γεωργιάδη οτι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν θα κλείσουν (video)

Το πλήρες χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας αλλά και την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην διαδικασία μέσω της οποίας αναγεννάτε η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, έδωσε προ ολίγου στους εργαζομένους των Ναυπηγείων, κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης του, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό την άλλη εβδομάδα, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία ακόμη και εντός του Απριλίου θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη (νομοθετική ρύθμιση) η οποία όπως είπε «δεν είναι διάταξη είναι πιο σύνθετη διάταξη γιατί μέσα θα έχει όλο το σχέδιο εξυγίανσης. Όλη η συμφωνία με την Onex θα φτάσει στη Βουλή θα είναι στη διάθεση των κομμάτων. Όλα τα κόμματα θα τοποθετηθούν επί του σχεδίου στη Βουλή και στο τέλος θα ψηφίσουν. Να ξέρουμε ο καθένας τι ψηφίζει και τι όχι».

«Το σχέδιο εξυγίανσης θα το παρουσιάσουμε στη Βουλή των Ελλήνων με νόμο, δεν θα πάμε με τη δικαστική εξουσία, ώστε να πάμε γρηγορότερα και να υπάρξει νομική εξασφάλιση και νομική δέσμευση των υπόλοιπων κομμάτων για τη συμφωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Το Ναυπηγείο Ελευσίνας δεν κλείνει , είναι απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε με το σχέδιο της Onex», σημείωσε ο υπουργός ο οποίος τόνισε ότι η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας για την οποία ο ίδιος εργάστηκε είναι «ένα εξαιρετικά μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας. Και πιστεύω ότι οι συνθήκες όπως διαμορφώνονται παγκοσμίως και με την κλιματική αλλαγή που θέτει επιτακτικά την ανάγκη να γίνουν μια σειρά από επισκευές σε πλοία εμπορικά και όχι μόνο. Αλλά και οι γεωπολιτικές συνθήκες που θα αναγκάσουν την Ευρώπη να δαπανήσει πολλά χρήματα για αμυντικές δαπάνες λόγω των γνωστών γεγονότων στην Ουκρανία, είναι προϋποθέσεις που ευνοούν τη δημιουργία ενός καλού μέλλοντος για τα ναυπηγεία Ελευσίνας».

Εργαστήκαμε για ένα σχέδιο «που στο τέλος θα πάρετε τα χρήματα που σας χρωστάνε. Και όχι ένα σχέδιο που θα μπορούσαμε να έχουμε ακολουθήσει με το κλείσιμο του ναυπηγείου. Προχωράμε με αυτό το σχέδιο και αυτή είναι η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης» ανέφερε ο υπουργός και σημείωσε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση μας έχει δώσει ισχυρές δεσμεύσεις μόλις πριν από δύο βδομάδες στο ταξίδι του κ. Παπαθανάση στην Ουάσιγκτον ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα της Onex χρηματοδοτώντας τους το κομμάτι το εμπορικό και συνεχίζοντας την κουβέντα με το πολεμικό ναυτικό για τα προγράμματα των κορβετών ή άλλα προγράμματα στην πορεία που θα είναι μια σχέση διαρκείας ούτως ή άλλως».

Σε ό,τι αφορά στο στρατιωτικό σκέλος επεσήμανε πως «έχουμε τη συμμετοχή της Fincantieri» Διευκρίνισε δε ότι «στο πολεμικό ναυτικό, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στηρίζει την άποψη ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία Ελευσίνας,. Είμαστε ένα σώμα και λειτουργούμε υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού». Οι εργαζόμενοι όπως δηλώνει ο πρόεδρος τους Νίκος Παπανικολάου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τις εξελίξεις αυτές και τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ