ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία

Η ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην έναρξη του 6ου Delphi Economic Forum

Στην εισαγωγική της ομιλία κατά την έναρξη του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημείωσε ότι το 2021 είναι για την Ελλάδα μια διπλή επέτειος καθώς εκτός από τα 200 της Επανάστασης γιορτάζουμε και τα 40 χρόνια από τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΠτΔ τόνισε ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον σύγχρονο κόσμο της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης ολοκληρώνει το ιστορικό εγχείρημα της εθνικής ανεξαρτησίας. Συνεχίζοντας η Κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι το σημερινό αφήγημα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ελλάδας είναι ένα έθνος προσηλωμένο στη διεθνή νομιμότητα και στα έργα της ειρήνης που στάθηκε με συνέπεια στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

«Μια ρωμαλέα φιλελεύθερη δημοκρατία που βίωσε δεινές κρίσεις αλλά άντεξε και βγήκε ακόμα πιο δυνατή. Μια οικονομία που δοκιμάστηκε σκληρά αλλά προσαρμόστηκε, μεταρρυθμίζεται και πραγματοποιεί ένα άλμα ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, φιλοδοξώντας να καταστεί διεθνής επενδυτικός προορισμός. Με έναν λαό που δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», ανέφερε χαρακτηριστική η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ