ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Σε εσπερινό μετατρέπεται το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας

Ως μια άκρως θετική εξέλιξη για την εκπαιδευτική κοινότητα στη Δυτική Αττική, χαρακτηρίζεται η μετατροπή του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ελευσίνας (ΕΠΑΛ) από απογευματινό σε εσπερινό.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων και του Δήμου Ελευσίνας προς τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας, ενώ ο δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε έργα αναβάθμισης σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τους χώρους και τα εργαστήρια.

Η σχετική απόφαση που υπογράφει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ 2379/07.06.2021, τεύχος Β’.

Για την τελευταία αυτή εξέλιξη, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε σχετικά:

«Την άνοιξη του 2020 ήρθε στο γραφείο μου αίτημα από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Ελευσίνας, με το οποίο ζητούσαν το ΕΠΑΛ να μετατραπεί από απογευματινό σε εσπερινό. Ήταν ένα αίτημα πέρα για πέρα λογικό, αφού με αυτό τον τρόπο ένα σχολείο καταξιωμένο στη συνείδηση όχι μόνο της Ελευσίνας και της Μαγούλας αλλά ολόκληρης της Δυτικής Αττικής, θα μπορούσε να εξυπηρετεί ακόμη καλύτερα τους μαθητές από τα Δερβενοχώρια μέχρι το Χαϊδάρι.

Αμέσως, κινήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάναμε τις απαραίτητες εργασίες σε υποδομές, χώρους και εργαστήρια. Απευθύναμε το αίτημα στο υπουργείο Παιδείας και φυσικά ενημερώσαμε τους βουλευτές της Δυτικής Αττικής.

Έχει σημασία όλη αυτή η επιστολική διαδρομή; Όχι, αλλά είναι απαραίτητη.

Αυτό που έχει σημασία, είναι πως από τη νέα σχολική χρονιά το 2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, θα γίνει Εσπερινό Λύκειο. Ένα αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε δεκτό και μαθητές από όλη τη Δυτική Αττική θα συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία την φοίτησή τους στην Ελευσίνα.

Επόμενος στόχος, να ζητήσουμε ειδικότητες που να συνδέονται με το επαγγελματικό και βιομηχανικό προφίλ της περιοχής μας, ώστε ο δρόμος από το σχολείο στην εργασία να είναι ακόμη μικρότερος.

Θα τον παλέψουμε και αυτόν».

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ