ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σειρά συναντήσεων Πιερρακάκη στις ΗΠΑ για ζητήματα ψηφιακής στρατηγικής

Σειρά συναντήσεων με κορυφαίους αξιωματούχους της κυβέρνησης, με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων έχει ο Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικότερα, σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 2 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με στελέχη εταιρειών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών όπως η Starlink και η Intel και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του think tank New America Foundation καθώς και στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ που πραγματοποιείται για πρώτα φορά έπειτα από τρία χρόνια.

Σειρά συναντήσεων Πιερρακάκη στις ΗΠΑ για ζητήματα ψηφιακής στρατηγικής

Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη 1 Ιουνίου ο υπουργός συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο, στο Eisenhower Executive Office Building, με τον Tarun Chhabra, γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας και Εθνικής Ασφάλειας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα ψηφιακής στρατηγικής.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε στην σύμβουλο του προέδρου Biden Neera Tanden, στην Chief Information Officer της κυβέρνησης των ΗΠΑ Clare Martorana, στην επικεφαλής του US Digital Service Mina Hsiang και στις «ψηφιακές ομάδες» των υπουργείων (όσους, δηλαδή, υλοποιούν ψηφιακές πολιτικές σε εθνικό επίπεδο) τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του gov.gr, δίνοντας έμφαση στη διευκόλυνση της καθημερινότητας και στη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποδοτικού δημοσίου τομέα.

Ακόμη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνάντησε την Emily Tavoulareas και τον Aaron Snow, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τον σχεδιασμό των περισσότερων ψηφιακών πολιτικών στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κρατών, με το παράδειγμα της Ελλάδας να βρίσκεται στο επίκεντρο.


Ακολουθήστε το «ΘΡΙΑΣΙΟ» στο Google News, Facebook & Twitter

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ