ΚΟΣΜΟΣ

Σιγκαπούρη: Τέλος η δωρεάν θεραπεία στους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, της «μικρής Ελβετίας της Απω Ανατολής» ανακοίνωσε από τη Δευτέρα ότι διακόπτει τις δωρεάν θεραπείες για τους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι με καθαρά δική τους επιλογή και όχι για λόγους ανωτέρας ιατρικής βίας.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που παίρνει μια τέτοια απόφαση, η οποία υπαγορεύθηκε από την απότομη έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η πόλη-κράτος με έκταση μικρότερη από τη Χίο και περίπου τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας σημείωσε αριθμό-ρεκόρ νεκρών και κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο ενός υψηλού επιπέδου συστήματος υγείας -κατά βάση ιδιωτικού, αλλά με ισχυρή δημόσια παρέμβαση σε περιόδους ασυνήθιστων κρίσεων, όπως αυτή που διανύουμε-, η Σιγκαπούρη κάλυπτε ως τώρα όλα τα έξοδα νοσηλείας για Covid-19 των πολιτών της, των ξένων μόνιμων κατοίκων και των κατόχων μακροχρόνιας βίζας.

Εκτός κι αν αυτοί βρέθηκαν θετικοί αμέσως μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό. Με δεδομένο ότι το 82,5% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, ο υπουργός Υγείας, Ονγκ Γιε Κουνγκ, υποστήριξε πως το αυστηρό μέτρο είναι αναγκαίο για να πειστούν να εμβολιαστούν και οι τελευταίοι αρνητές.

Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν πλέον τη συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ της Σιγκαπούρης και συντελούν δυσανάλογα στην ασφυκτική πίεση που υφίστανται το τελευταίο διάστημα οι υγειονομικές υποδομές.

Βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών, ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας ως τις 31 Δεκεμβρίου έχουν οι εμβολιασμένοι με μία μόνο δόση, προκειμένου να επισπεύσουν τη δεύτερη. Στην πράξη, η Σιγκαπούρη πληρώνει το άνοιγμα της οικονομίας και των συνόρων προς τον έξω κόσμο – κάτι σύμφυτο με την ύπαρξή της, αφού αποτελεί παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και ναυτιλιακό κέντρο.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ