ΤΟΠΙΚΑΜΕΓΑΡΑΦΥΛΗ

SOS απο Γ. Βασιλείου για τα κενά στα σχολεία της Δυτικής Αττικής

Απόλυτη ανάγκη η λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και οι δράσεις απο- γκετοποίησης στη Δυτική Αττική

Τι ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης στη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θ. Πελεγρίνη

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής, κ. Γ. Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Θ. Πελεγρίνη, την Τρίτη, 31-5-2016 με συμμετοχή των συνεργατών τους, σχετικά με τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας στη Δυτική Αττική αλλά και θέματα δια βίου μάθησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, παρουσίασε συνολικά τα προβλήματα που αφορούν τη σχολική ένταξη και στήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, δίνοντας βαρύτητα στην ανάγκη έγκαιρης κάλυψης των θέσεων εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά, την ένταξη συγκεκριμένων σχολικών μονάδων στο πεδίο δράσης του προγράμματος ένταξη και εκπαίδευση Ρομά, την προώθηση της πολιτικής διασποράς των τσιγγανοπαίδων μαθητών στο πλαίσιο ευρύτερης παρέμβασης κοινωνικής ένταξης και από-γκετοποίησης, την ενίσχυση των θεσμών δια βίου μάθησης και την απόλυτη ανάγκη λειτουργίας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δυτική Αττική.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής παρέδωσε στον Υφυπουργό έγγραφες αναφορές σχολείων του Ζεφυρίου (2ο και 3ο Δημοτικό), των Άνω Λιοσίων (3ο Γυμνάσιο) και των Μεγάρων (2ο Δημοτικό) σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την πολύπλευρη στήριξή τους.

Ο Υφ. Παιδείας. Κ. Θ. Πελεγρίνης, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής, επεσήμανε το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία της Δυτικής Αττικής τη νέα σχολική χρονιά προς όφελος όλων των παιδιών της περιοχής, κινητο

ποιήθηκε άμεσα για την ένταξη σχολείων της περιοχής στο νέο πρόγραμμα ένταξης και εκπαίδευσης Ρομά και απεδέχθη την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη να επισκεφτεί σχολικές μονάδες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Δυτική Αττική δουλεύει συστηματικά και εντατικά για την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου. Η στήριξη των σχολικών μονάδων, η κοινοτική εργασία σε περιοχές με οξυμμένα προβλήματα, η σχολική και κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων, καθώς και η προώθηση της δια βίου μάθησης και των δομών δεύτερης ευκαιρίας αποτελούν βασικούς άξονες παρέμβασης στον τομέα της παιδείας. Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Θ. Πελεγρίνη, για την αμέριστη συμπαράσταση και την ουσιαστική στήριξη της Δυτικής Αττικής. Συνεχίζουμε…».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ