ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Σπείρα απο τον Ασπρόπυργο… «μετακόμισε» στη Θεσσαλονίκη

Με απατηλές μεθόδους παραπλανούσαν ηλικιωμένους, αποσπώντας μεγάλα ποσά

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκεται η δράση οργανωμένης σπείρας Ρομά στη Θεσσαλονίκη που με απατηλές μεθόδους παραπλανούσε ηλικιωμένους, αποσπώντας ακόμη και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Μετά τις σκηνές παραβατικότητας στη Δυτική Αττική και τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για μηδαμινή ανοχή σε φαινόμενα εγκληματικότητας, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση του κυκλώματος που «χτυπούσε» ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε πολυκατοικία του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από την τελευταία παραβατική δράση των μελών της συμμορίας, που δρούσαν παρέχοντας ψευδή επαγγελματικά δεδομένα.

Μεγάλη ήταν, δε, η λεία που απέσπασαν, τελευταία, από συνταξιούχο από την οποία άρπαξαν 10.000 ευρώ αλλά και ακριβά κοσμήματα.

Στο στόχαστρο της συμμορίας βρίσκονταν τα εύκολα θύματα, δηλαδή, ηλικιωμένοι με περιουσιακά στοιχεία που διαμένουν στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Η οργανωμένη δράση τους αποδεικνύεται από το γεγονός ότι παρακολουθούσαν τις ηλικιωμένες από τη λαϊκή. Περίμεναν να τελειώσουν από τις δουλειές τους, να ξεκλειδώσουν, στη συνέχεια, την εξώπορτα της πολυκατοικίας και όταν τα θύματα ήταν κουρασμένα από τις βαριές τσάντες και τις άφηναν έξω από την πόρτα τους για να ανοίξουν, οι δράστες έμπαιναν στο σπίτι και αφαιρούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Προκειμένου, δε, να πείσουν τις ηλικιωμένες να ανοίξουν την εξώπορτα της πολυκατοικίας, παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και όχι μόνο…

Είχαν υποδυθεί και τους υπαλλήλους της ΕΥΔΑΠ, αλλά και τους τεχνικούς ανελκυστήρων.

Στην καλά οργανωμένη συμμορία ο ένας Ρομά χρησιμοποιεί το ασανσέρ και οι άλλοι δυο, συνήθως, τις σκάλες με αποτέλεσμα το θύμα να έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπο με τρεις εύσωμους άντρες, οι οποίοι με την απειλή της σωματικής βίας, το ακινητοποιούν και το αναγκάζουν να υποκύψει στις απειλές, να τους οδηγήσει δηλαδή στο σημείο του σπιτιού όπου φυλάσσονται χρήματα και κοσμήματα.


Με πληροφορίες απο την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ