ΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΠΙΚΑ

Σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης απέκτησε η Μαγούλα

Δεύτερο σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης απέκτησε ο δήμος Ελευσίνας, στην περιοχή της Μαγούλας, μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Ο σταθμός διαθέτει όργανα για μέτρηση διοξειδίου του θείου (SO 2 ), διοξειδίου του αζώτου (NO 2 ), όζοντος (O 3 ), υδρογονανθράκων (THC=CH 4 +NMHC ), αιωρουμένων σωματιδίων (PM 10 και PM 2,5 ) και ανηγμένων ενώσεων θείου (TRS-δύσοσμες ενώσεις, όπως υδρόθειο, μερκαπτάνες, κ.λπ.) καθώς και μετεωρολογικών παραμέτρων. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μετά από εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας) ο σταθμός εγκαταστάθηκε στη Μαγούλα (πλατεία Ελευθερίας, οδός Αθηνάς).

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος σταθμός είναι εγκατεστημένος από το 2012 στην Ελευσίνα, δίνοντας στοιχεία για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη, ενώ με τον νέο σταθμό θα καταγραφεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας και της Μαγούλας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ