ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 12:30 ανακοινώσεις από Γεωργιάδη, Γεραπετρίτη για την ψυχαγωγία

Ανακοινώσεις από τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για τις επιπλέον διευκολύνσεις που θα χορηγηθούν στους εμβολιασμένους θα γίνουν στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα παρουσιαστεί το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό ότι στους νέους ηλικίας 18-25 ετών που θα αποφασίσουν να εμβολιαστούν θα χορηγείται μια προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ για πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες, το λεγόμενο «Freedom Pass».

Πάντως, ο πρωθυπουργός μπορεί να εστίασε στην «κάρτα ελευθερίας»» και στο έξτρα κίνητρο για τους νέους, αλλά η προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει τα ποσοστά του εμβολιασμού δεν σταματά εδώ, ούτε περιορίζεται στις συγκεκριμένες ηλικίες. Σήμερα το πλήρες εμβολιασμένο ποσοστό του πληθυσμού αγγίζει το 34% και στο τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού, θα φτάσει το 50%. Ακόμη και αν δεν υπάρχουν ματαιώσεις στα ραντεβού, όμως, για λόγους «υγειονομικής ασφάλειας» το ποσοστό θα πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ετσι, στο πλαίσιο αυτό θα ανακοινωθούν τα έξτρα κίνητρα για εμβολιασμένους όλων των ηλικιών, που ουσιαστικά θα δημιουργούν, αντίστοιχα με το ψηφιακό πιστοποιητικό για τους τουρίστες, μία «λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας», αφού οι εμβολιασμένοι δεν θα υπόκεινται σε ελέγχους rapid test ή μοριακών τεστ, ενώ θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε κλειστούς χώρους, γήπεδα, συναυλίες, θέατρα και σινεμά. Στους μη εμβολιασμένους δεν θα υπάρχουν απαγορεύσεις, αλλά θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες όπως έλεγχοι με τεστ.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μεγαλύτερο ποσοστό πληρότητας στα καταστήματα εκείνα που ο επιχειρηματίας θα αποφασίσει πως θα δέχεται πελάτες μόνο εμβολιασμένους. Ολα τα παραπάνω που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ώρες, ουσιαστικά κάνουν τη ζωή των εμβολιασμένων πιο εύκολη και των αρνητών σαφώς πιο πολύπλοκη.

Απαντώντας χθες η κ. Πελώνη, σε ερώτηση εάν αυτή η τακτική οδηγεί σε πολίτες δύο ταχυτήτων ήταν σαφής: Συνέστησε υπομονή ενόψει των ανακοινώσεων, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως «όποιος δεν εμβολιαστεί κινδυνεύει», καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ