ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΜΕΓΑΡΑΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Στοχευμένες παρεμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών «μεταμορφώνουν» τη Δυτική Αττική

Υποθαλάσσια Σαλαμίνας, Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω και Προαστιακός έως τα Μέγαρα

Στοχευμένες παρεμβάσεις με νέα έργα υποδομών στη Δυτική Αττική σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, ο κ. Γ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι προχωρά το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας – Περάματος, καθώς αναμένεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση, ώστε στη συνέχεια να προκηρυχθεί το έργο.

Παράλληλα, ετοιμάζεται παρέμβαση και για τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω και τους τρεις κόμβους στον Σκαραμαγκά, τα Ναυπηγεία και το Σχιστό.

Στοχευμένες παρεμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών «μεταμορφώνουν» τη Δυτική Αττική

«Έργο και αυτό στοιχειωμένο. Είχε ξεκινήσει η κατασκευή το 2000 και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Με αυτές τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε, τη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, αναμένεται να αποσυμφορηθεί η κίνηση στη Λεωφόρο Σχιστού και τη Λεωφόρο Αθηνών.

Ταυτόχρονα, η αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Σκαραμαγκά θα βελτιώσει κατά πολύ την κυκλοφορία στην εθνική οδό», ανέφερε.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, «οι παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική δεν σταματούν εδώ, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στις αρχές του επόμενου έτους στο διαγωνισμό για την κατασκευή νέου κλάδου στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα και η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος του 2022».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ