ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στόχος χακερς έγιναν τα πληροφοριακά συστήματα των ΕΛΤΑ

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγιναν χθες το βράδυ τα πληροφοριακά συστήματα των ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας του συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  αντιμετώπισαν χθες το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού.

«Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης. Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές  καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια», σημειώνουν τα ΕΛΤΑ.

Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρείας. Ως εκ τούτου, βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας το εμπορικό πληροφοριακό σύστημα όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων.

Τα ΕΛΤΑ δηλώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα και πρόκειται να εκδώσουν νέα ανακοίνωση μέσα στην ημέρα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ