ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Στοπ» στην παρακολούθηση δραστηριότητας απο το 87% των χρηστών της Apple

Το νέο χαρακτηριστικό App Tracking Transparency (ATT) της Apple που ήρθε με το iOS 14.5, δίνει τον έλεγχο στο χρήστη για να αποφασίσει αν θα επιτρέψει σε μία εφαρμογή να παρακολουθεί τις δραστηριότητές του σε άλλες εφαρμογές ή browsers.

Σε αυτό εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή το Facebook, αφού τα 1 δισεκατομμύριο iPhones είναι σημαντικό κομμάτι της διαφημιστικής του λειτουργίας και χρειάζεται αυτήν την πρόσβαση για να προσφέρει προσωποποιημένες διαφημίσεις κομμένες και ραμμένες στα ενδιαφέροντα του χρήστη.

Τώρα, μία έρευνα της Flurry Analytics δείχνει πως το Facebook δικαίως ανησυχούσε, αφού μόλις το 13% των iPhone χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο και μόλις το 5% των Αμερικανών χρηστών που διαθέτουν το iOS 14.5, έχουν επιτρέψει την παρακολούθηση των εφαρμογών μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες από τη διάθεση της αναβάθμισης.

«Στοπ» στην παρακολούθηση δραστηριότητας απο το 87% των χρηστών της Apple

Η μελέτη συμπεριέλαβε 5.3 εκατομμύρια ημερησίως ενεργούς χρήστες iPhone με iOS 14.5 παγκοσμίως και 2.5 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Φυσικά είναι αρκετά νωρίς και τα νούμερα αυτά πιθανόν να αλλάξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο γίνεται αντιληπτό κατά πόσο η νέα τακτική της Apple επηρεάζει το επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook, της Google και οποιασδήποτε εταιρίας χρησιμοποιεί στοχευμένες διαφημίσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως υπάρχει μία σημαντική μερίδα χρηστών η οποία έχει θέσει τις προτιμήσεις παρακολούθησης στο “Restricted”. Αυτό σημαίνει πως η οποιαδήποτε εφαρμογή, δεν έχει καν το δικαίωμα να σας ζητήσει την άδειά σας και η πρόσβασή της σε άλλες εφαρμογές και browsers είναι εξ’ αρχής αποκλεισμένη. Αυτά τα ποσοστά κυμαίνονται στο 5% σε παγκόσμιο επίπεδο και στο 3% στις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ