ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Συμβολικός αποκλεισμός των διοδίων Ελευσίνας απο εργαζόμενους στα Ναυπηγεία

Λίγο μετά τις 13.00 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας βγήκαν στο δρόμο και έκλεισαν τα διόδια Ελευσίνας, σε μία συμβολική κίνηση, αφήνοντας ελεύθερη την διέλευση των οχημάτων.

Κρατώντας πανό με συνθήματα καλούσαν τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά ώστε να δοθεί ένα τέλος στο σήριαλ της τύχης των Ναυπηγείων που, κινδυνεύουν με αποχώρηση της αμερικανικής ΟΝΕΧ και να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση.

«Έχει βρεθεί επενδυτής ο όποιος αναλαμβάνει τα χρέη μέσω του άρθρου 106 β & δ του Πτωχευτικού Κώδικα, στο δικαστήριο, όμως θα πρέπει να καταθέσει ένα bussines plan (σχέδιο βιωσιμότητας), λογικό που για να γίνει αποδεκτό από τον δικαστή θα πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Μόνο μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος του Π.Ν, εξασφαλίζεται η πληρωμή των χρεών και γίνεται δυνατή η εξυγίανση του ναυπηγείου.

Όλη αυτή η στασιμότητα και η ατολμία της κυβέρνησης στο να μη δίνει επιτέλους λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημά μας έχει δημιουργήσει δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία η οποία επιδεινώνεται από τις τελευταίες εξελίξεις που δεν υπάρχουν» ανέφερε η επιστολή των εργαζομένων που εστάλη προς τον Πρωθυπουργό το απόγευμα της Παρασκευής, καταλήγοντας:

«Η υπομονή μας πλέον έχει εξαντληθεί και ο εκνευρισμός μας από τις συνεχείς καθυστερήσεις και την έλλειψη πολιτικής πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα έντονος. Οποιαδήποτε λύση η οποία μπορεί να οδηγήσει στο να χάσουμε τα λεφτά μας, τις θέσεις εργασίας και την δουλειά μας δεν είναι αποδεκτή, και θα μας βρει απέναντι. Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι η πρόθεση η δική σας και της κυβέρνησης , μένει όμως και να αποδειχτεί με πράξεις».

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, αύριο έχουν σκοπό να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μαξίμου, επιθυμώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ