ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση εργασίας ΟΛΕ – Δήμου Ασπροπύργου για τη «Θαλάσσια Ιερά Οδό»

Μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε. Α.Ε.), Απόστολου Καμαρινάκη, με τον δήμαρχο Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου, στο δημαρχείο της πόλης, με θέμα τη συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη της καινοτόμου θαλάσσιας διαδρομής «Θαλάσσια Ιερά Οδός».

Κατά τη συνάντηση εργασίας, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάδειξης σημείων αναψυχής και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Ασπροπύργου, όπου η «Θαλάσσια Ιερά Οδός» διερχόμενη από το Στενό της Σαλαμίνας «συναντά» τη χερσαία, αρχαία, Ιερά Οδό στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο κατασκευής πλωτής προβλήτας στην παραλία Ασπροπύργου, όπου υπάρχουν χώροι αναψυχής και λειτουργούν πολλά καταστήματα εστίασης. Επίσης, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου, όπως να περιηγηθούν στην παράκτια ζώνη του δήμου και το σημείο όπου σήμερα βρίσκονται κυβόλιθοι από λευκό μάρμαρο που αποτελούν λείψανα της θεμελίωσης πύργου εποχής φραγκοκρατίας, στον οποίο η πόλη του Ασπροπύργου οφείλει το όνομά της, καθώς και να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο.

Σημειώνεται ότι η «Θαλάσσια Ιερά Οδός» που προωθεί ο Ο.Λ.Ε. Α.Ε. αφορά τη χάραξη της νέας θαλάσσιας σύνδεσης Πειραιά – Ελευσίνας μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και αναψυχής. Η νέα θαλάσσια διαδρομή θα αποτελεί βάση για την ευρύτερη ανάπτυξη της πολιτιστικής προβολής και τουριστικής προώθησης της Δυτικής Αττικής.

Όπως επισημαίνεται, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε. συνεχίζει αντίστοιχες συναντήσεις με τους υπόλοιπους επτά δήμους, από τους οποίους διέρχεται η «Θαλάσσια Ιερά Οδός».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ