ΜΕΓΑΡΑΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Κώτσηρα – Πέτσα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και τη φωτιά στα Γεράνεια

Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, είχε τη Δευτέρα (7/6_ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε μία σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, με κυριότερο εξ αυτών τη στήριξη των περιοχών της Δυτικής Αττικής, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Επιπλέον, στη συνάντηση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης των συνθηκών πυρασφάλειας, με το υπουργείο Εσωτερικών να στέκεται αρωγός στην τοπική αυτοδιοίκηση, στηρίζοντας εμπράκτως τους δήμους μέσω της χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης, βάσει των αναγκών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός των επόμενων ημερών θα καταβληθούν στον Δήμο Μεγαρέων τα ποσά βάσει των αιτήσεων, για την κοινωνική προστασία από την πυρκαγιά.

Ο κ. Κώτσηρας έθεσε ακόμα ως προτεραιότητα στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, την ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών έργων για τους πέντε δήμους της Δυτικής Αττικής, μέσω των προγραμμάτων «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης». Τέθηκε επίσης το θέμα της ενίσχυσης των δήμων για τη δυνατότητα χρηματοδοτικών εργαλείων, για έργα που αφορούν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Ήδη, το ΥΠ.ΕΣ. έχει προβεί σε ενισχυμένη στήριξη των δήμων σε αυτό το πλαίσιο.

Στη συνάντηση Κώτσηρα – Πέτσα τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα της διοργάνωσης εκ μέρους της Ελευσίνας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αξιολογώντας την πρόοδο των εργασιών, καθώς και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο κ. Κώτσηρας έκανε λόγο για μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή ΥΠ.ΕΣ., Στ. Πέτσα, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην αποκατάσταση των περιοχών της Δυτικής Αττικής μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

«Έγινε η επισκόπηση των δεδομένων μετά την πυρκαγιά και την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πέτσα για το έμπρακτο ενδιαφέρον του», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών συζητήσαμε, ακόμα, για τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται βάσει των έργων των προγραμμάτων «Φιλόδημος ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης». Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από αναπτυξιακές παρεμβάσεις και σημαντικά έργα που υλοποιούνται», κατέληξε ο κ. Κώτσηρας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ