ΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Οικονόμου – Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια σε Ελευσίνα και Μαγούλα

Με τον Μ. Χρυσοχοΐδη  συναντήθηκε νωρίτερα ο δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του κου Οικονόμου, δεσμέυθηκε πως μια νέα ομάδα κρούσης – η ΜΟ.ΚΑ- σύντομα θα βρίσκεται στην Ελευσίνα και ειδικά στο παραλιακό μέτωπο.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ελευσίνας:

«Σήμερα επισκέφτηκα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Χρυσοχοΐδη, για να συζητήσουμε με ποιους τρόπους η Ελευσίνα και η Μαγούλα θα είναι πιο ασφαλής.

Ζήτησα να είναι μαζί μου στη συνάντηση και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Δημοτικός μας Σύμβουλος, Μπάμπης Σεμερτζίδης, προκειμένου να θέσει και προσωπικά στον Υπουργό το ζήτημα της υποστελέχωσης στην περιοχή μας.

Η συνάντηση πήγε καλά στα ουσιαστικά της σημεία, αφού ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύθηκε μεταξύ άλλων, πως μια νέα ομάδα κρούσης – η ΜΟ.ΚΑ- σύντομα θα βρίσκεται στην Ελευσίνα και ειδικά στο παραλιακό μέτωπο.»

Ποια είναι η ομάδα ΜΟ.ΚΑ.

Η νέα ομάδα κρούσης της ΕΛ. ΑΣ, στελεχώνεται από προσωπικό της Ο. Π. Κ. Ε, Άμεσης Δράσης, των πεζών περιπολιών, ΔΙ. ΑΣ, Δράση και Ασφάλεια.

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 30 αστυνομικούς, και θα κινείται σε τρεις ομόκεντρους κύκλους για να σαρώνουν τις περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα.

Στον πρώτο κύκλο θα αναπτύσσονται πεζές περιπολίες ή με σκούτερ και σκύλο περιπολίας, στο δεύτερο κύκλο η ΔΙ. ΑΣ και περιπολικό της Α. Δ, και στον τρίτο κύκλο Ο. Π. Κ. Ε ή ΔΡΑΣΗ σε ρόλο αστυνόμευσης.

Η ομάδα Ασφαλείας θα έχει την ευχέρεια να κινείται ελεύθερα σε όλους κύκλους του κάθε Αστυνομικού Τμήματος, και θα τροφοδοτεί με πληροφορίες τις ομάδες εμφανής αστυνόμευσης αλλά και τους Διοικητές του Α. Τμήματος και Τ. Ασφαλείας.

Επικεφαλής της κάθε ομάδας θα είναι κατώτερος αξιωματικός, ο οποίος θα καταγράφει καθημερινά τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της ομάδας και θα ενημερώνει τον επόπτη του πιλοτικού προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ