ΕΛΛΑΔΑ

"Tσεκούρι" στη χρηματοδότηση δήμων, που δεν προχώρησαν σε απογραφή

Κυρώσεις προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για όσους δήμους και φορείς τους δεν προχωρήσουν μέχρι και σήμερα στην απογραφή των δομών και των εργαζομένων σε αυτές.

Θα πέσει… τσεκούρι στη χρηματοδότηση

Ειδικότερα αναφερόμενος στην απογραφή των νομικών προσώπων και των εργαζομένων σε αυτά ο υπουργός είπε τα εξής: «Αν δεν δηλώσουν οι Δήμαρχοι τον αριθμό των Νομικών Προσώπων του Δήμου τους και τον αριθμό των εργαζομένων σ” αυτά, προκειμένου αυτοί να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τότε είμαι σαφής: Θα υπάρξουν κυρώσεις, τόσο στις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων και τα ίδια τα Νομικά Πρόσωπα, όσο και στους Δήμους, με την διακοπή της χρηματοδότησής τους να είναι πιθανή» ξεκαθάρισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την απογραφή των Ν.Π. των Δήμων, απογραφή, που λήγει και τυπικά, σήμερα, συμπληρώνοντας: «Δεν θα δοθεί τρίτη παράταση. Ήδη δώσαμε δύο. Μετά έρχονται οι συνέπειες για όλους όσοι δεν το έπραξαν». Αναφορικά με το θέμα των απολύσεων σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «κάθε μέρα γίνονται απολύσεις από το Δημόσιο για πλαστά δικαιολογητικά» χαρακτηρίζοντας, ταυτόχρονα, «προβληματική» την ανακοίνωση την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους να εμποδίσουν τους ελέγχους στις μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ήταν δέσμευση του 2ου μνημονίου οι 25.000 «κινητικότητες – διαθεσιμότητες» και οι 15.000 απολύσεις. Διευκρίνισε πως ο μοναδικός ποσοτικός στόχος που «τρέχει», είναι αυτός των 6.500 απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου. Αναφερόμενος στους 6.500 δημόσιους υπαλλήλους που πρόκειται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μέχρι το τέλος του χρόνου, τόνισε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται «2.000 των οποίων οι συμβάσεις έχουν τελεσιδικήσει», οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι οι προσληφθέντες με πλαστά δικαιολογητικά και όσοι δεν θα απορροφηθούν κατά τη διαδικασία «διαθεσιμότητας – κινητικότητας». Ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί σε φορείς. «Πέραν αυτού του ποσοτικού στόχου των 6.500 απολύσεων, μετά το 2015 δεν θα υπάρξει νέος και φυσικά δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις, παρά μόνο όσων βρεθούν να έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά, ή έχουν πράξει κάποιο αδίκημα» προσέθεσε. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για τις απολύσεις, ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα «άδικα και σκληρά», εμμένοντας, όμως, στο ότι πρέπει να συνεχιστεί η αξιολόγηση, τόσο στις δομές, όσο και το προσωπικό του Δημοσίου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ