ΤΟΠΙΚΑ

Τετ-α-τετ Μητσοτάκη με δημάρχους της Δυτικής Αττικής

Οι εκλογές σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια μπορεί να αργούν ένα χρόνο και αυτές της τοπικής αυτοδιοίκησης δυο, αλλά η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει και τα αναπτυξιακά δεν μπορούν να περιμένουν.

Συνάντηση εργασίας λοιπόν θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους επτά Δημάρχους της Δυτικής Αττικής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να παρακολουθεί στενά ο,τιδήποτε σχετίζεται με την Αυτοδιοίκηση, επιδιώκοντας να έχει άμεση επαφή και στενή συνεργασία για τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, ανεξάρτητα από την κομματική «ταυτότητα» κάθε εκλεγμένου Δημάρχου ή Περιφερειάρχη. Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί σημαντικά και για τους Δήμους, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Έχει όμως και ξεχωριστή σημειολογία, καθώς η Δυτική Αττική είναι η εκλογική περιφέρεια στην οποία εκλέγεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση το παρών θα δώσουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, καθώς και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Δυτικού τομέα της Αθήνας, ενώ έμφαση αναμένεται να δοθεί, μεταξύ άλλων, στα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή.

Κομβικός εδώ είναι ο ρόλος του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο διαχειρίζεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Είναι ενδεικτικό –όπως μαθαίνουμε– ότι, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, στο πρόγραμμα έχουν υπογραφεί για τον Δυτικό τομέα της Αθήνας 14 εντάξεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 78 εκατ. ευρώ, για αστικές αναπλάσεις –όπως το εμβληματικό έργο στο Ίλιον που αναμένεται να ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ– έργα βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ υπάρχει ήδη σχετική θετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για την ένταξη ακόμη 9 έργων, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά τη στιγμή, που έναν χρόνο πριν, και οι επτά αυτοί Δήμοι της Αττικής –όπως και άλλοι Δήμοι της χώρας– δεν είχαν κανένα έργο ενταγμένο σε κάποιο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ