ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Την ενοχή των 20 από τους 29 κατηγορούμενους για την ολέθρια πλημμύρα στην Μάνδρα ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή των είκοσι από τους εικοσιένα κατηγορούμενους για την ολέθρια πλημμύρα στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 ζήτησε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η εισαγγελέας Έδρας Πετρούλα Μακρή.

Η κυρία Μακρή ξεκίνησε την αγόρευση της στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και ολοκλήρωσε την πρόταση μετά τις 3 το μεσημέρι, προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχη η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, δύο αντιπεριφερειάρχες, τρεις δήμαρχοι, κατά τον επίμαχο χρόνο καθώς και στελέχη Δασαρχείων και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών. Ζήτησε επίσης να κηρυχθεί αθώα μια κατηγορούμενη, υπάλληλος της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε νόμιμες άδειες.

Η εισαγγελέας ζήτησε για την πλειονότητα των κατηγορουμένων αθώωση όσον αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε για την στοιχειοθέτηση του ο απαιτούμενος βάσει του νόμου πορισμός οφέλους. Ωστόσο για δύο κατηγορούμενους, υπαλλήλους Πολεοδομίας ζήτησε ενοχή και για το αδίκημα αυτό.

Για την κυρία Δούρου η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή για τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας εξ αμέλειας και κατ’ εξακολούθηση δια παραλείψεως, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως.

Για αντίστοιχες κατηγορίες ζήτησε ενοχή των δύο αντιπεριφερειαρχων, των δημάρχων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων και στελεχών Δασαρχείων και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ