ΚΟΣΜΟΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tο metaverse και τα σχέδια τoυ «Mr Facebook»

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την Πέμπτη την αλλαγή ονομασίας του Facebook σε meta από τη λέξη metaverse, έναν νέο διαδικτυακό κόσμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν σε εικονικούς χώρους μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

Με αφορμή τη στροφή αυτή της εταιρείας συνομιλούμε με τους καθηγητές κ. Μιχάλη Μεϊμάρη και κ. Γιώργο Πλειό, για το τι ακριβώς είναι το metaverse, τους στόχους του mr Facebook αλλά και το πώς όλα αυτά συνδέονται με τις κατηγορίες που βαρύνουν την εταιρεία.

Ακούστε το Podcast που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

*Ο κ. Μιχάλης Μεϊμάρης είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο των Νέων Τεχνολογιών και Μέσων Ενημέρωσης στην επικοινωνία και την εκπαίδευση. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου για τις Τεχνολογίες της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση της Ουνέσκο στη Μόσχα.

*Ο κ. Γιώργος Πλειός είναι καθηγητής στο τμήμα ΕΜΜΕ, επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του εργαστηρίου κοινωνικής έρευνας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ