ΚΟΣΜΟΣ

Unicef: 75 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν αμόρφωτα λόγω πολέμου

Περίπου 75 εκατομμύρια παιδιά που ζουν στις εμπόλεμες περιοχές έχουν ανάγκη από εκπαιδευτική στήριξη σύμφωνα με έρευνα της Unicef.

Ένα στα τέσσερα παιδιά- σε σύνολο 462 εκατομμύρια παιδιά -είναι ηλικίας 3 έως 18 ετών και ζουν σε χώρες οι οποίες πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.  Στα πέντε χρόνια του πολέμου στη Συρία 6.000 σχολεία σταμάτησαν να λειτουργούν ενώ στην Ανατολική Ουκρανία οι συγκρούσεις έχουν καταστρέψει ένα στα πέντε σχολεία.

Επιπλέον, τα κορίτσια είναι δυόμισι φορές πιο πιθανό να έχουν βρεθεί εκτός σχολείου.

Η έρευνα έρχεται λίγο πριν το Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Συνέδριο που θα γίνει στην Τουρκία στις 23 και 24 Μαΐου. Εκεί πρόκειται να εγκριθεί ένα νέο οικονομικό πακέτο για τα παιδιά αυτά το οποίο θα έχει το όνομα «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει».

Η οικονομική αυτή στήριξη έχει σκοπό να συνδράμει με 4 δισεκατομμύρια δολάρια ώστε να μορφωθούν τα 13.6 εκατομμύρια παιδιών που έχουν «εκδιωχθεί» από τα σχολεία τους λόγω πολέμου.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ