ΕΛΕΥΣΙΝΑΜΕΓΑΡΑΤΟΠΙΚΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα για οδήγηση στην Λ.Ε.Α. επί της Αθηνών – Κορίνθου

Ισχυρή αστυνομική δύναμη της Τροχαίας Εθνικών Οδών έβαλε «στην» άκρη τους οδηγούς που κινούνταν στη Λ.Ε.Α. της Αθηνών-Κορίνθου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγινε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς ήταν το πρώτο τριήμερο με αργία από τότε που έγινε άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις. Με τις εθνικές οδούς να «πήζουν», λοιπόν, κατά την έξοδο και την επιστροφή στις πόλεις, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων, έκαναν την εμφάνισή τους και οι γνωστοί «εξυπνάκηδες» οδηγοί που χρησιμοποιούν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, η οποία κανονικά χρησιμοποιείται μόνο από πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, περιπολικά και λοιπά οχήματα τέτοιων σωμάτων.

Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Εθνικών Οδών έδωσαν βροντερό «παρών» λίγο μετά τα Μέγαρα στο ρεύμα προς Αθήνα, εκεί που μεγάλη αστυνομική δύναμη έβαλε στην άκρη δεκάδες αυτοκίνητα που κινούνταν στην Λ.Ε.Α. και βεβαίωσαν τα σχετικά πρόστιμα!

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το πρόστιμο για κάποιον που κινείται στην Λ.Ε.Α. αναίτια είναι 100 ευρώ, 9 βαθμοί ποινής στο point system, αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για 60 ημέρες και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Οι δικαιολογίες πολλές και γνωστές για έκτακτες ανάγκες, σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ σίγουρα στο μενού θα βρέθηκαν και σήμερα οι «Για λίγα μέτρα τι πειράζει;», «Δεν πάω συνέχεια από τη Λ.Ε.Α. μωρέ, απλά μπήκα για λίγο για να προσπεράσω» ή «θέλω να μπω στο parking» (σ.σ. το οποίο parking είναι αρκετά χιλιόμετρα πιο κάτω) και άλλα τέτοια, όπως επίσης και η κλασική ελληνική νοοτροπία του ότι ποτέ δεν θα συμβεί κάτι σε εμάς για να χρειαστούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη Λ.Ε.Α.. Επίσης, το πρόβλημα εκτείνεται και στη μη τακτική επιβολή κυρώσεων από τις Αρχές για τη συγκεκριμένη παράβαση, αν και ενέργειες όπως η σημερινή δείχνει ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση από τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ