ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Wast2bio: Οι καφέ κάδοι ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

Πρόγραμμα παραγωγής βιοαιθανόλης από απορρίμματα με συμμέτοχο το Δήμο Ασπροπύργου και επικεφαλής της προσπάθειας το ΕΜΠ:

Σε μια πρωτοποριακή μορφή ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στο πιλοτικό πρόγραμμα «Wast2bio», θα αναπτύξει δίκτυο καφέ κάδων ανακύκλωσης, για την επεξεργασία οργανικών απορριμμάτων, σε κατοικίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό, σε εκατό κατοικίες του Ασπροπύργου, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα θελήσουν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, θα δοθούν ειδικές συσκευασίες και θα τοποθετηθούν οι κατάλληλοι κάδοι, αποκλειστικά και μόνο οργανικά απορρίμματα, δηλαδή αποφάγια, υπολείμματα τροφών, φρούτων και λαχανικών.
Το περιεχόμενο των κάδων θα μεταφέρεται και τυγχάνει επεξεργασίας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την παραγωγή Βιοαιθανόλης.
Στο Πρόγραμμα, εκτός του Δήμου Ασπροπύργου, συμμετέχει και ο Δήμος Παπάγου – Χολαρχού.
Όσοι Ασπροπύργιοι, λοιπόν, επιθυμούν να έχουν συμμετοχή, στην εν λόγω οικολογική δράση, του Δήμου, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο Γραφείο Δημάρχου και συγκεκριμένα στο τηλέφωνο 213 2006497.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ