ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το εμβληματικό «ΙΡΙΣ»

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η εγκατάσταση του πρώην εργοστασίου ΙΡΙΣ, στην παραλία Ελευσίνας, καθώς περίπου έναν μήνα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου, ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής των διατηρητέων κτιρίων.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Ελευσίνας, από τις αρχές της εβδομάδας έχει στηθεί στο χώρο του ΙΡΙΣ το εργοτάξιο και οι πρώτες εργασίες άρχισαν να εκτελούνται.

Η ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΙΡΙΣ, ενός εκ των σπουδαιότερων τοποσήμων για την πόλη της Ελευσίνας, πρόκειται να αξιοποιηθούν ως πολυχώρος πολιτισμού για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, αλλά και να αποτελέσει ένα σημαντικό έργο πολιτιστικής παρακαταθήκης για το μέλλον.

Όπως τονίζεται από τον Δήμο Ελευσίνας, «από τον Σεπτέμβριο του 2019, η σημερινή δημοτική αρχή προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπογραφή του χρησιδανείου με τον ΟΑΕΔ, αλλά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Με τις παραπάνω δραστικές ενέργειες, ο δήμος κατόρθωσε εντός δύο ετών, και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο, που είχε και ως αποτέλεσμα την έναρξη των εργασιών μόλις έναν μήνα μετά».

Σε σχετικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: «Έχουμε αποδείξει πως με στοχευμένες κινήσεις και στοχοπροσήλωση, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις οποίες παθογένειες του παρελθόντος. Το ΙΡΙΣ, που μέχρι το 2019 παρέμενε «κολλημένο» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Οι ενέργειές μας, με την Τεχνική Υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο, Θανάση Μαυρογιάννη, ήταν συνεχείς και διαρκείς, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και με τον ίδιο ακριβώς ζήλο προωθούμε και άλλα μεγάλα έργα για την Ελευσίνα και τη Μαγούλα».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ