ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Ξενοκώστας: «Θα βρούμε τρόπο να σώσουμε τα ναυπηγεία Ελευσίνας»

Σε νομοθετικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση για “εξορθολογισμό” των χρεών των Ναυπηγείων Ελευσίνας και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού προσβλέπει ο επικεφαλής της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, όπως τόνισε σε σημερινή (28/5) ενημέρωσή του προς τους εργαζόμενους για τις διαδικασίες εξυγίανσης.

Ο κ. Ξενοκώστας επιβεβαίωσε ότι τα χρέη των Ναυπηγείων προσεγγίζουν το μισό δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι με την παρούσα νομοθεσία δεν είναι δυνατό ένα “κούρεμα”. Όπως είπε, αυτά τα χρέη δεν είναι “ανθρωπίνως διαχειρίσιμα”.

Ωστόσο, χαρακτήρισε “μεγάλη ευκαιρία” το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, μέσω του οποίου αναμένεται “να έρθουν δουλειές” και ως εκ τούτου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του εργατικού δυναμικού.

Ξενοκώστας: «Θα βρούμε τρόπο να σώσουμε τα ναυπηγεία Ελευσίνας»

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ξενοκώστας σημείωσε πως βρίσκεται εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση. “Σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, από το να περιμένω” είπε.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση εργαζομένου, ανέφερε πως για να είναι και πάλι λειτουργικό το εμπορικό κομμάτι των ναυπηγείων θα χρειαστούν εργασίες περίπου οκτώ μηνών και αντίστοιχα 10-12 μηνών για το κατασκευαστικό κομμάτι, συμπληρώνοντας, όμως, ότι πρέπει να διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως “θα μείνω εδώ, να βρούμε έναν τρόπο και να σώσουμε τα ναυπηγεία”, προσθέτοντας ότι πιστεύει σε ένα βιώσιμο “πακέτο” λειτουργίας, το οποίο θα συνδυάζει εμπορικές, ενεργειακές και αμυντικές δυνατότητες.

Παράλληλα, ο ίδιος υπενθύμισε ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή εργοδοσίας στην Ελευσίνα και πως υπάρχει χρονικό περιθώριο για την επιστροφή των μετοχών που ελέγχει η εταιρεία των συμφερόντων του στον προηγούμενο μέτοχο, σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση εξυγίανσης.

H προθεσμία αυτή εκπνέει το Σεπτέμβριο, ενώ η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, έχει τη διάθεση να προβεί σε επέκταση της συμφωνίας, αν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Στο τέλος, ο επικεφαλής της ONEX διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδό του στα ναυπηγεία είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ