ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για ασφαλτοστρώσεις σε Ελευσίνα & Μαγούλα

Στην υπογραφή σύμβασης ασφαλτικών έργων, σε Ελευσίνα και Μαγούλα, προχώρησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου με τον ανάδοχο.

Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για τον αστικό ιστό του Δήμου Ελευσίνας, δεδομένων των αναγκών των πολιτών αλλά και λόγω της ιδιαίτερης επιβάρυνσης του παρόντος οδικού δικτύου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η βελτίωση, συντήρηση και ανακατασκευή οδών της Ελευσίνας και της Μαγούλας, με σοβαρά προβλήματα, εκτεταμένες βλάβες, οι οποίες προκαλούν δυσλειτουργίες και μπορεί να αποβούν και επικίνδυνες.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, καλύπτοντας ένα σημαντικό εύρος των αναγκών του υπάρχοντος οδικού δικτύου και με σκοπό την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Αναλυτικά, οι εργασίες οι οποίες και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, αφορούν σε:

  • Απόξεση παλαιού ασφαλτικού
  • Ασφαλτική προεπάλειψη
  • Ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους όπου κρίνεται απαραίτητη
  • Τελική ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας
  • Επισκευή επικίνδυνων βλαβών οδοστρωμάτων με ειδικό ασφαλτοσκυρόδεμα
  • Αποκατάσταση ρείθρων ή κρασπέδων
  • Ανύψωση ή καταβιβασμός υπαρχόντων φρεατίων

Για την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Είναι ίσως το σημαντικότερο έργο καθημερινότητας, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι στο οδικό δίκτυο. Η σύμβαση αυτή και η άμεση έναρξη των εργασιών είναι αποτέλεσμα πολύμηνης διαδικασίας και προετοιμασίας, με την Τεχνική μας Υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Θανάση Μαυρογιάννη, για την αναβάθμιση του ιδιαίτερα βεβαρημένου οδικού δικτύου αλλά και την κάλυψη της διαχρονικής ανάγκης της τοπικής κοινωνίας. Η καθημερινότητα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς, γι’ αυτό και την προσεγγίζουμε δρομολογώντας έργα διευκόλυνσης των πολιτών της Ελευσίνας και της Μαγούλας».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ