ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε επι της αρχής το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εισάγει θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία της τηλεργασίας στον Δημόσιο Τομέα.

Το σχέδιο νόμου που παρέχει την δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους να εργάζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξ αποστάσεως εφόσον το επιθυμούν, υπερψηφίστηκε επι της αρχής από την Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση ενώ καταψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνολικά των κοινοβουλευτικών ομάδων της Αριστεράς να καταψηφίσουν επι της αρχής το νομοσχέδιο, δείχνοντας πως αρνούνται τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα και την μετάβασή του στην ψηφιακή εποχή, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης.

Μ. Βορίδης: Η Αριστερά αποδεικνύει ότι αποτελεί δύναμη οπισθοδρόμησης και κοινωνικό βαρίδι

«Απο την συζήτηση και από την στάση των κομμάτων στην εξέταση του νομοσχεδίου επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά πως η Αριστερά αποτελεί δύναμη αντίδρασης οπισθοδρόμησης, άρνησης οποιοδήποτε εξελίξεων, τελικώς ένα βαρίδι για την πρόοδο της κοινωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης για να προσθέσει «Τι ψηφίσατε σήμερα τα κόμματα της Αριστεράς; Ψηφίσατε «όχι» επι της αρχής σε ένα νομοσχέδιο που ρυθμίζει την τηλεργασία στον Δημόσιο Τομέα. Επί της Αρχής. Είστε κατ αρχήν αντίθετοι με την τηλεργασία στον Δημόσιο Τομέα».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πως οι προωθούμενες διατάξεις ξεκαθαρίζουν ότι η τηλεργασία στο δημόσιο θα είναι προαιρετική και πως δεν θα επηρεάζεται η υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη των εργαζόμενων και επικεντρώνοντας την κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε «ακούστε τώρα αιτιολογία καταψήφισης αυτού του νομοσχεδίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Μας είπε ότι το νομοσχέδιο είναι έκθεση ιδεών, αυτό όμως δεν είναι λόγος καταψήφισης επι της αρχής. Μας είπε επίσης ότι δεν μας έχει εμπιστοσύνη, αλλά και πάλι εμείς δεν ζητήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφο εμπιστοσύνης. Με αυτές τις αιτιολογίες έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψηφίζει. Μα είναι δυνατόν στο σύγχρονο κόσμο να καταψηφίζουμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο;».

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε και στην κριτική που άσκησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο εργασιακό νομοσχέδιο: «Μαζευτήκατε λίγες χιλιάδες να διαδηλώσετε για τον «όλεθρο» που μόνο εσείς κατανοείται και όχι οι χιλιάδες των εργαζόμενων. Δεν σας πιστεύει κανείς γιατί έχετε μιλήσει για τον λύκο και τον μπαμπούλα πολλές φορές. Λέγατε για την Δεξιά που θα απολύσει και περίμεναν οι άνθρωποί σας απολύσεις. Πέρασε ένας χρόνος και δεν έχει απολύσεις. Προσλήψεις έχει. Που είναι ο λύκος; Το ίδιο κάνετε και τώρα. Άρχισε πάλι η τρομοκρατία αλλά δεν θα πάει μακριά. Θα ψηφιστεί ο νόμος και οι εργαζόμενοι θα δουν τι πραγματικά θα γίνει και θα δουν ποιον επαληθεύει η πραγματικότητα. Παρά τις φωνές και τις ακραίες σας τοποθετήσεις δεν σας παρακολουθούν οι εργαζόμενοι. Αν εμείς είμαστε του κεφαλαίου και των λίγων, γιατί παίρνουμε 40% και εσείς 20%. Τόσο βλάκες είναι και δεν ξέρουν τα συμφέροντά τους; Είστε δύναμη καθυστέρησης και δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα και το κατανοούν οι εργαζόμενοι γι αυτό και σας γυρίζουν την πλάτη».

Να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια για το εργασιακό νομοσχέδιο που όμως θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υποστηρίζοντας ότι επιχειρέι να «ψέματα» να κρύψει τις «αλήθειες» για το εργασιακό νομοσχεδίο.

Μεταξύ άλλων διαφώνησε και με την αποδέσμευση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από το υπουργείο Εργασίας και την μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή στα πρότυπα της ΑΑΔΕ, υποστηρίζοντας ότι 3 από τα 5 μέλη του συμβουλίου που θα επιλέγουν τον επικεφαλής του ΣΕΠΕ θα είναι επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Θέλει ο κ. Ραγκούσης να κάνει προσωπικές επιθέσεις σε έναν υπουργό που δεν είναι εδώ να απαντήσει. Αυτό είναι ορισμός της δειλίας και πολιτικής απρέπειας» σχολίασε ο κ. Βορίδης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ