ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σειρά παίρνουν οι εκπαιδευτικοί

Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού να ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους φοιτητές.

Στο Μαξίμου δεν επιθυμούν να επαναληφθούν τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να παραμένουν το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά και τα μαθήματα να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η κίνηση με τα self test περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό τη διασπορά του κορονοϊού στις σχολικές μονάδες, ωστόσο εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Για τους φοιτητές εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν δικαίωμα εισόδου στα πανεπιστήμια όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι υπόλοιποι να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μέσα μεταφοράς – Σώματα ασφαλείας
Δύο ακόμη επαγγελματικοί κλάδοι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς της πανδημίας, είναι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφορά και τα σώματα ασφαλείας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι πρώτοι που μπήκαν στην λίστα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ήταν όσοι υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Μάλιστα ορισμένοι υπάλληλοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον της απόφασης, ωστόσο το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για λόγους δημοσίου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ